Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Start és Groundhandling képzés - Castelluccio

NEHÉZSÉGI SZINT
airborneairborneairborneairborneairborneairborneairborneairborne
-
+
Min. fő   Siklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - AirborneSiklóernyő - Airborne   Max. fő
 
Túra időpontja: 2024.08.17. - 2024.08.24.
busszal gyalog

 

 

Létezik egy hely Olaszországban, az Appenninek szívében, amely a siklóernyős iskolák paradicsoma. A hegyekkel körülzárt, különleges mikroklímájú medence egészen kivételes repülési lehetőségeket kínál. A vidék egy kihalt, elvarázsolt városkát Castellucciot (ami sajnos megsemisült a legutobbi földrengést követően) kivéve teljesen lakatlan. Fák helyett csak fű és különleges virágok nőnek, a szél mindig fúj, és a méretes, de lankás dombok minden irányból lejtőzhetők. Az elképesztő látványt nyújtó táj kezdő és haladó siklóernyősök számára egyaránt ideális gyakorlóterep. A gyakorlottabbak – a 2500 méteres Monte Vettorét is érintve – kisebb távokat repülhetnek a környező gerinceken. 

 

Kinek ajánljuk?

 

A környéknek a Monti Sibillini Nemzeti Park geográfiai sajátossága révén speciális mikroklímája van, emiatt az iskolák egyik kedvelt célpontja. Tökéletes helyszín a starttechnikák, leszállások, lejtőzések és termikelések gyakorlására.

A több mint, 20 éves tapasztalatunk alapján itt mindenki megtalálja a maga játékát. Akár a lejtőzést szeretnéd finomítani, akár a start és leszállást szeretnéd gyakorolni vagy leginkább a visszaszállásra fokuszálnál, itt mindenre meg van a lehetőség, de ha valaki ennél kicsit többet szeretne, akár kisebb távokat  is lehet repülni.

 

 

Oktatás menete: 

Minden nap egy viber csoport segítségével értesítünk, hogy mikor és hol lesz a találkozó. A hely adottságai lehetővé teszi, hogy tökéletesíteni tudjuk a erős szeles starttechnikáinkat, leszállásokat. Megmutatjuk hogy kell ernyővel felhúzatni magunkat. Lehet gyakorolni a vissza szállásokat és finomítani a lejtőzést . Mindeközben  új szintre tudunk lépni ernyő vezetés tekintetében. Az oktatásnál videót is használunk így azonnal helyben fogunk ellemezni. Ennek köszönhetően gyorsabban fogunk tudni javítani a technikákon. 

 

A oktatáshoz szükséges felszerelés: 

Saját ernyő, beülő, mentőernyő és természetesen sisak. CTCSS alcsatornás PMR rádió behangolva 5.35 / 6.35 vagy 7.35-re

 

Költségek

 

Az oktatás díja: 220 € / fő / hét

Oktatást nem igénylő önálló pilóták részére 120€

Az fenti ár az tartalmazza az oktató díját, kiutazását és a szállása árát. Minden egyébb költség, mint a kiutazás, szállás esetleg sofőr kérése külön lesz rendezve.

 

Szállás: 

Lakóautó, Vadkemping , és a környékben található egyébb szállások amik elérhetőek

Caravan : 0 €

Kemping : 15-25€ / fő / éj

Szállás  40€ -től ( jelenleg ami elérhető )

 

Utazási költség:

Közös buszos utazás esetén az össz költség kb 1200 €  amit osztunk a résztvevők számától.

A kiutazás és a túra kényelme, biztonsága és színvonalának növelése érdekében 2017. január 1-jétől akisbuszberles.hu cég biztosítja  számunkra 2 db új Ford Transit típusú kisbuszt. Mindkét busz első és hátsó fűtéssel és hűtéssel van ellátva és minden ülés külön dönthető.

Egyéni utazás esetén egy autóra jutó költség: 700 € +- 50 € / autó

 
 

Airborne

Utazási feltételek

 

 

Ahhoz, hogy az okatást megfelelő színvonalon és fókuszáltan tudjuk végezni, a hegyre való feljutást vagy külön sofőr fogja elvégzi vagy a helyi szervezéseket vesszük igénybe. Szállást nem foglalunk előre 1 évre, de természetesen segítünk  amennyiben időben jelzed ebbéli igényedet. A fentiek ismeretében mindenki a saját pénztárcájához, igényeihez és családjához tudja igazítani a szállás foglalását.

Az oktatáson való részvételi lehetőség mindenki számára adott, akár rövidebb időszakra is. Viszont ez az okató költségét nem befolyásolni, hisz az oktató a túra teljes ideje alatt a helyszínen tartozkodik. Az előleget lehet akár utalni is, ebben az esetben viszont kérni fogunk majd pontos nevet és címet is.

Igény esetén közös kiutazást is tudunk majd szervezni, ehhez az Akisbuszberles.hu segítségét fogjuk igénybe venni, ahol kedvezményes feltételekkel tudunk buszokat bérelni. Ez esetben az összeállt társaság közösen vállalja majd a feltétételeket és közösen felel a buszokért.

 

Minimum létszám 6 fő

Maximum létszám 12 fő

 

 

Az útra helyfoglalást 200 €  előleg befizetése ellenében fogadunk el, amelyet az út lemondása esetén nem áll módunkban visszafizetni.

Az előleg befizetésével történő helyfoglalás hiányában a létszámkeret telítődése esetén, nem tudjuk garantálni a helyet számodra.

Fontos, hogy részvételi szándékodat időben jelezd (utazás kezdete előtt minimum 1 hónappal), hiszen a tábor szervezésében sok függ a jelentkezők létszámától (utazás, szállás, egyéb). Amennyiben a megadott időpont után jelentkezel, előfordulhat, hogy már nem tudunk helyet biztosítani számodra.

Jelentkezni a következõképpen tudsz:


1. Telefonon Tasi Gábornál: 06 20 9346693
2. Itt online

 

Elõleg befizetési lehetõség:


Személyesen a 1036 Budapest, Fényes Adolf utca 19-21. alatt található klubunkban. A nyitvatartásról érdeklődj előre telefonon: 06 20 9346693

Az esetleges árváltoztatást legkésőbb indulás előtt egy hónappal közöljük.

 

Mindenkinek, aki részt vesz az útjainkon kötelező utasbiztosítást kötnie, extrém sport kiegészítéssel amiben kizáró ok a siklóernyőzés.  Mi az UNIQA biztosításait használjuk.

A külföldi repülőhelyeken kötelező a mentőernyő, így az útjainkon ezt mi is kötelezővé tettük.

 

Utazásainkat a Hungaroraft Utazási Iroda (Reg. száma: U-001016) segítségével szervezzük.

 

Túrán résztvevő pilóták listája

Tasi Gábor ( vezető pilóta )  Segéd oktató : Stark Dénes (Zebe)

 Tasi Samu ,  Tasi Sári , Tordai Attila , Varga Gabriella ,  Kerekes László , Ica És Jani

 

 

 

Online jelentkezés