Siklóernyő - Airborne Siklóernyő - Airborne

Alap tanfolyam

 2024-ben induló siklóernyős alap tanfolyamaink időpontjai

 

márc. 22.

ápr. 12.

 

szept. 6.

oktt. 4.

 

Hogyan kezdjem el?

Először is természetesen szükség van egy nagy adag kíváncsiságra, hogy milyen is lehet a madarakkal együtt repülni, vagy láblógatva szemlélni a világot több száz méter magasból. Ha az autóvezetésre alkalmas vagy, és van négy egészséges végtagod, akkor nem kell mást tenned, mint jelentkezni az Airborne Siklóernyős Iskolába. Amennyiben nem vagy biztos abban, hogy ez a sport neked való, vagy félsz egy kicsit, gyere velünk és próbáld ki! Egy-két nap után eldöntheted, hogy akarsz-e csatlakozni a tanfolyamhoz. Mindezt díjmentesen megteheted.

Hogyan épül fel a siklóernyős tanfolyam?

A pilótaképzés az autóvezetéshez hasonlóan két részből áll, elméletből és gyakorlatból. Az elméleti tanfolyam 5x4 órás, többnyire péntek esti elfoglaltságot jelent. Ennek során a résztvevők megismerik a repülés fontosabb fizikai törvényszerűségeit (aerodinamika), a felszerelést és annak helyes használatát, a repülésmeteorológia alapjait, valamint a repülés technikai mozzanatait. Az elméleti részt a tanfolyam végén írásbeli vizsga zárja. A gyakorlati oktatásra az elméletivel párhuzamosan, de persze a szabadban kerül sor, általában a Buda-környéki hegyeken (Hármashatár-hegy, Csolnok, Máriahalom stb.). A gyakorlati ismeretek elsajátításának tempója leginkább az időjárástól és a tanuló mozgáskészségétől függ. Optimális esetben 14-18 nap alatt megtanulható mindaz, ami az önálló repüléshez szükséges. Általában 3-4 hónapig tart az alaptanfolyam, ami a hétköznapi repülésekkel együtt 25-30 napot jelent. 

Létezik még 3-7-10 napos tanfolyamtípus is. Ez alatt nem lehet olyan szintre eljutni – a kevés gyakorlás miatt –, hogy a repülésben rejlő veszélyekkel szemben kellően védve legyél. Nem beszélve a tapasztalásról, amit csak sok-sok együtt eltöltött gyakorló nap alatt lehet megszerezni. Sőt az elméleti anyag idő hiányában bele sem férne. Ezért nincs is nálunk ilyen gyorstalpaló tanfolyam. Az Airborne mindig is a minőséget képviselte. Készülj fel a kemény munkára, és nem fogod megbánni, hogy hozzánk jöttél. Nézd meg a tanfolyamról készült videó filmeket, amelyek az interneten elérhetőek (Airborne tanfolyamos filmek, Róna oktat stb.). Ha nem vagy biztos abban, hogy ez a sport neked való, vagy félsz egy kicsit tőle, akkor csatlakozz hozzánk egy-két napra a gyakorlati foglalkozások idejére. Ez valóban nem kerül semmibe, mert ingyenesen megteheted.

Mit ad a tanfolyam?

Csak a felsorolás szintjén: az önálló repülés élményét, semmihez nem fogható szabadságérzetet, bulit, fáramászást fűrészeléssel, kirándulást sok süteménnyel, rekreációt, életstílust, és kinek még mit... Ja, és persze a tanfolyam végén a Szabad Repülők Szövetsége által hitelesített, nemzetközileg elismert pilótajogosítványt. 

Költségek

A tanfolyam díja 220.000 Ft, amely mindent tartalmaz, beleértve az elméleti és gyakorlati képzést, a tanfolyam idejére a teljes felszerelést, a vizsgát, ezen felül a Szabad Repűlők Szövetség  regisztrációját , valamint adott évre az Airborne egyesületi tagságot. 

 

Hogyan lehet jelentkezni a tanfolyamokra?

Ha találkoztál velünk a hegyen, olvastad az iskola hirdetését, vagy hallottál rólunk, már csak fel kell hívnod az alaptanfolyam vezető oktatóját, Rónaszéki Lászlót a 06 20 971 3981-es telefonszámon. Telefonon minden kérdésre szívesen válaszolunk, és igény esetén nyomtatott ismertetőt küldünk az iskoláról.

Ha előbb szeretnél minket személyesen is megismerni, tanfolyami napokon hívd Rónát a fenti telefonszámon. A gyakorlati foglalkozásokon ingyen kipróbálhatod a siklóernyőzést gyakorlott oktató felügyelete mellett.

Jelentkezhetsz online itt a honlapon, vagy e-mailben: rona@airborneclub.hu

Online jelentkezés